Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nordsjællands Spirekor

Nordsjællands Spirekor er for piger og drenge fra 5 år til og med 0. klasse.

Spirekoret består af 2 hold, der øver lokalt enten i Asminderød eller Hørsholm. På hvert hold er der max. 15 deltagere og to friske, unge korledere.

Korene træner de mest elementære ting ved at synge i kor. Der bliver arbejdet både med krop og musik. Vi synger ikke blot sangene, men laver fagter til og danser. Det skal nemlig være sjovt at synge!

Børnene lærer at bruge deres stemme og krop, men frem for alt synger de en masse gode sange i fællesskab med andre børn.

Spirene begynder således i koret omkring deres 5 års fødselsdag og kan gå dér, indtil de skal op i 1. klasse. Så rykker de videre til vores Børnekor.

Tilmeld til Spirekoret – Sæson 2021

Benyt link nedenfor og indsend tilmelding til Nordsjællands Spirekor – Bemærk tilmelding til enten Asminderød-koret eller Hørsholm-koret!

Deltagelse i korets aktiviteter er gratis, men der opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 300 til administrationsomkostninger, og de dækker deltagelse for én sæson, dvs. 10 uger for Spirekorets vedkommende (undtagelsesvis 7 uger denne forårssæson). Tilmelding er obligatorisk. Betalingen skal gå igennem, inden man kan gennemføre tilmeldingen.

Ønskes det, at barnet skal begynde korundervisningen efter sæsonstart, kontakt da én af korlederne direkte.

Første korprøve i Asminderød og Hørsholm er torsdag, den 26. august 2021.

Vi glæder os til at se jer!

Tilmeld spirekoret i Asminderød her.

Tilmeld spirekoret i Hørsholm her.

Korledere Nordsjællands Spirekor - Asminderød

Korledere spirekor Asminderød

Korleder Amalie Rosenberg (Ansv)

Korleder Amalie Rosenberg (Ansv)

3134 1902

amalie.sandvejshuset@gmail.com

 

Korleder Thilde Lippert

5362 1510

lippert.thilde@gmail.com

 

I forårssæsonen fortsætter Amalie og Thilde som ledere af Spirekoret i Asminderød. De har begge selv sunget, siden de var spirer og har over 10 års erfaring med klassisk sang. Til hverdag er de medlemmer af Fredensborg Slotskirkes Pigekor, så de synger selv ved koncerter og er kirkesangere i Fredensborg Slotskirke og Asminderød Kirke.

Amalie er student fra Espergærde Gymnasium, og Thilde går i 3.G på Hillerød Statsskole.

Vi kan love et par velforberedte korledere, som synger som engle og begge spiller klaver – og så er de rigtig gode til at lege.

Korleder Nordsjællands Spirekor – Hørsholm

Korledere Spirekor Hørsholm

Korleder Cecilie Reib (Ansv)

Korleder Cecilie Reib (Ansv)

4231 1126

ceciliereib2003@gmail.com

 

Korleder Rosa Dein

5043 1162

rosasofie.dein@gmail.com

 

Spirekoret i Hørsholm er nyoprettet pr. 1. januar 2021. Vi været så heldige at få to af de mest erfarne piger fra Fredensborg Slotskirkes Pigekor til at undervise vores spirer i Hørsholm – og de kan næsten ikke vente til at møde Korskolens yngste sangere.

Cecilie og Rosa har begge selv sunget, siden de var spirer. De har over 10 års erfaring med klassisk sang og er til hverdag kirkesangere i Fredensborg Slotskirke og Asminderød Kirke.

Cecilie går i 3.G på Rungsted Gymnasium, og Rosa går i 2.G på Espergælde Gymnasium.

Vi kan love et par velforberedte korledere, som synger som engle og spiller klaver – og så er de rigtig gode til at lege.

Nordsjællands Spirekor – lidt om det praktiske

Øvetidspunkt og sted

Asminderød: Asminderød Sognegård, Asminderødgade 48, Fredensborg

Hørsholm: Hørsholm Sognegård, Barakstien 2, Hørsholm

I begge sognegårde har vi rigtig gode forhold at øve os i. Ved hver korprøve serveres der en forfriskning i pausen.

Spirekoret øver kun 10 torsdage om efteråret og 10 torsdage om foråret. (Grundet Corona lockdown, er forårssæsonen 2021 kun 7 torsdage).

 Afbud og sygdom

Vi vil være glade for at høre fra jer, hvis en ’spire’ ikke kan komme til korprøven. Send gerne afbud på spirekorets mail.

 Mødetid og korprøveforløb

Børnene bedes møde til korprøver i så god tid, at de er klar, når prøven begynder. Vi anbefaler, at børnene har spist et let måltid mad forinden.

Mød gerne op 10 minutter før korprøven, så børn (og forældre) når at lære hinanden lidt at kende og være lidt sammen inden. Det skaber nye venskaber og giver i sidste ende et behageligt læringsmiljø.

Det er vores erfaring, at de små bedst kan koncentrere sig og få mest ud af undervisningen, hvis forældre/bedsteforældre ikke er tilstede i rummet. Det betyder, at korprøven foregår uden tilskuere, forældre følger spirerne ind i lokalet, siger farvel og venter udenfor.

 Udmeldelse

Udmeldelse sker automatisk. Udmeldelsen midt i sæsonen skal ske skriftligt pr. mail eller brev fra én af barnets forældre og kan ikke ske pr. sms.

Korlederen kan træffe beslutning om at udmelde et barn, hvis barnet forstyrrer undervisningen for de andre sangere.

 Videre til Korskolens øvrige kor

Når vores spirer når til 1. klasse, så begynder de i ét af Nordsjællands Børnekor. Vi har nemlig 4 satelitter med kor for børn i 1. til 3. klasse; i Asminderød, Humlebæk, Kokkedal  og Rungsted.

Fra 3. klasse kan børnene rykke videre op i Nordsjællands Juniorkor, hvis de har lyst.

Fra 6. klasse kan man søge om optagelse i Nordsjællands Ungdomskor.

Fotografering og videooptagelser

Når du tilmelder dit barn, bliver du bedt om at acceptere, at Nordsjællands Korskole må fotografere og videooptage dit barn.

Optagelserne bruges både som korledernes arbejdsredskab ifm den pædagiske og musiske forberedelse/evaluering og eksternt til udbredelse af korskolens arbejde, så flere får lyst til at synge med os. Optagelserne kan finde sted, når som helst – dvs. uden varsel.

Det ligger i korskolens ”dna”, at vi optræder enten ved (fysiske) koncerter – eller virtuelt. Når man tilmelder sig til kor, regner vi med, at dit barn har både lyst - og lov - til det.

Nordsjællands Korskole er naturligvis indstillet på at tage individuelle hensyn i særlige tilfælde, hvor en familie har politibeskyttelse e.lign.

Korskolens facebook

Gå endelig ind og FØLG, DEL, LIKE og KOMMENTER Korskolens løbende aktiviteter og historier på vores facebook-side: Nordsjællands Korskole. Hvis I har taget et supergodt foto fra et arrangement eller korprøve, send det til  producent@nordsjællandskorskole.dk.