Nordsjællands Spirekor

Nordsjællands Spirekor er for piger og drenge fra 5 år til og med 0. klasse.

Koret består af 20 børn, som træner de mest elementære ting ved at synge i kor. I koret bliver der arbejdet med krop og musik. Vi synger ikke blot sangene, men laver fagter til og danser. Det skal nemlig være sjovt at synge!

Børnene lærer at bruge deres stemme og krop, men frem for alt synger de en masse gode sange i fællesskab med andre børn.

Spirene begynder således i koret omkring deres 5 års fødselsdag og kan gå dér, indtil de skal op i 1. klasse. Så rykker de videre til vores Børnekor.

Tilmeld til Spirekoret – Sæson 2020/2021

Benyt link nedenfor og indsend din tilmelding til Nordsjællands Spirekor!

Deltagelse i korets aktiviteter er gratis, men der opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 300 til administrationsomkostninger og dækker deltagelse i Spirekoret, indtil man rykker op i Børnekoret. Tilmelding er obligatorisk. Betalingen skal gå igennem, inden man kan gennemføre tilmeldingen.

Ønskes det, at barnet skal begynde korundervisningen efter sæsonstart, kontakt da én af korlederne direkte.

Første korprøve er torsdag, den 3. september 2020.

Vi glæder os til at se jer!

Tilmeld og betal her

Korledere Nordsjællands Spirekor

Korleder Amalie Rosenberg

3134 1902

amalie.sandvejshuset@gmail.com

 

Korleder Thilde Lippert

5362 1510

 lippert.thilde@gmail.com

 

Denne sæson har vi været så heldige at få to af de mest erfarne piger fra Fredensborg Slotskirkes Pigekor til at undervise vores spirer – og de kan næsten ikke vente til at møde Korskolens yngste sangere.

Amalie og Thilde har begge selv sunget, siden de var spirer. De har over 10 års erfaring med klassisk sang og er til hverdag kirkesangere i Fredensborg Slotskirke og Asminderød Kirke.

Amalie går i 3.G på Espergærde Gymnasium, og Thilde går i 2.G på Hillerød Statsskole.

Vi kan love et par velforberedte korledere, som synger som engle og begge spiller klaver – og så er de rigtig gode til at lege .

Nordsjællands Spirekor – lidt om det praktiske

Øvetidspunkt og sted

Asminderød Sognegård, Asminderødgade 48, Asminderød. Torsdage kl. 16.00 – 17.00.

I Sognegården har vi rigtig gode forhold at øve os i. Ved hver korprøve serveres der en forfriskning i pausen .

Spirekoret øver kun 10 torsdage om efteråret og 10 torsdage om foråret. Første korprøve er således den 3. september og sidste korprøve den 5. november. Information om opstart efter jul følger

 
Afbud og sygdom

Vi vil være glade for at høre fra jer, hvis en ’spire’ ikke kan komme til korprøven. Send gerne afbud på spirekorets mail.

 
Mødetid og korprøveforløb

Børnene bedes møde til korprøver i så god tid, at de er klar, når prøven begynder. Vi anbefaler, at børnene har spist et let måltid mad forinden.

Mød gerne op 10 minutter før korprøven, så børn (og forældre) når at lære hinanden lidt at kende og være lidt sammen inden. Det skaber nye venskaber og giver i sidste ende et behageligt læringsmiljø.

Det er vores erfaring, at de små bedst kan koncentrere sig og få mest ud af undervisningen, hvis forældre/bedsteforældre ikke er tilstede i rummet. Det betyder, at korprøven foregår uden tilskuere, forældre følger spirerne ind i lokalet, siger farvel og venter udenfor. De sidste 5 minutter af hver korprøve bliver dørene åbnet, og man kan få lov at se, hvad spirerne har øvet med vores to søde og ansvarsfulde korledere. (NB! Første korprøve må forældre gerne være tilstede.)

 
Udmeldelse

Udmeldelse sker automatisk. Udmeldelsen midt i sæsonen skal ske skriftligt pr. mail eller brev fra én af barnets forældre og kan ikke ske pr. sms.

Korlederen kan træffe beslutning om at udmelde et barn, hvis barnet forstyrrer undervisningen for de andre sangere.

 
Videre til Korskolens øvrige kor

Når vores spirer når til 1. klasse, så begynder de i ét af Nordsjællands Børnekor. Vi har nemlig 4 satelitter med kor for børn i 1. til 3. klasse; i Asminderød, Humlebæk, Kokkedal  og Rungsted.

Fra 3. klasse kan børnene rykke videre op i Nordsjællands Juniorkor, hvis de har lyst.

Fra 6. klasse kan man søge om optagelse i Nordsjællands Ungdomskor.

 

Korskolens facebook

Gå endelig ind og FØLG, DEL, LIKE og KOMMENTER Korskolens løbende aktiviteter og historier på vores facebook-side: Nordsjællands Korskole. Hvis I har taget et supergodt foto fra et arrangement eller korprøve, send det til  PR-fredensborgkor@hotmail.com

Ophavsret: